Beste genodigde,

Met dit schrijven nodigt de jongerenafdeling van Union of European Turkish Democrats (UETD-young) u uit om de conferentie, genaamd ‘Genclik ve Medeniyet’ bij te wonen, welke zal plaatsvinden op vrijdag 22 november. De conferentie zal beginnen rond zeven uur in de Zaal SC01 van Universiteit Leiden. Tijdens deze conferentie komen de volgende sprekers aan het woord: Prof. Dr. Metin Hülagü,  Prof. Dr. Bekir Karlığa en Assoc. prof. Ismail Aydoğan.

Prof. Dr. Metin Hülagü is de voorzitter van de Turkish Historical Society (zie: http://www.metinhulagu.com) en heeft verschillende toonaangevende artikelen gepubliceerd over diversiteit in het Ottomaanse Rijk en geschiedenis van de laatste eeuw. Zijn interessegebieden zijn o.a. de periode van Sultan Abdulhamid II (1876-1909), Hidjaz Spoorweg project (1901-1908, spoorweg van Damascus naar Medina) en de Armeense kwestie.

Prof. Dr. Bekir Karlığa, Bahcesehir University & voorzitter Civilization Studies Centre (http://www.medam.org.tr/), is de mede- voorzitter van de Turkish National Committee of the Alliance of Civilizations, van de Verenigde Naties, gecreëerd in samenwerkingsband tussen Turkije en Spanje. Hij heeft belangrijke projecten en documentaires gepubliceerd over het ontstaan van de beschaving. In 2013 heeft hij de grote kunstprijs ontvangen voor zijn documentaire ‘De rivier die naar het westen toe stroomt’. Deze documentaire is in vele landen vertoond,op 22 november krijgen we de gelegenheid om korte stukjes ervan te zien.

Assoc. Prof. Ismail Aydoğan, Erciyes University (http://www.aydoganismail.com),  heeft diverse publicaties over de kijk op onderwijs in het oosten en het westen en immigratie.

In West-Europa is er een steeds groeiende interesse van vooral de Turkse jongeren naar de grondbeginselen van de beschaving en de geschiedenis van Turkije. Tijdens deze interactieve conferentie zullen deze toonaangevende wetenschappers alle vragen hierover beantwoorden. UETD-young heeft deze conferentie, in samenwerking met de Turkish Historical Society en de volgende jongeren- en studentenverenigingen georganiseerd: SV Biruni, SV Anatolia, SV Hezarfen, SV Mozaik, SV Eurasia, Stichting NBA, HDV-young en Stichting Murekkep.

Graag nodigen wij u uit voor deze conferentie op vrijdag 22 november. Toegang is kosteloos en uw komst kunt u uiterlijk tot 22 november 2013 laten weten via een e-mail naar info@uetd.nl.

Met vriendelijke groet,

SV Mozaik

Adres: Pieter de la Courtgebouw, Faculteit voor Sociale Wetenschappen, zaal SC01, Wassenaarseweg 52, Leiden.

Genclik-ve-Medeniyet