Studietrip Lissabon & Porto

Vrijdag 17 november was het zover! Met een gezellige groep vertrokken we vanaf Amsterdam Schiphol Airport richting onze eerste bestemming: Lissabon. Eenmaal aangekomen bij onze bestemming, kregen we te maken met een heerlijk zomers weertje. Dat beloofde veel goeds voor de komende vijf dagen. Niet veel later waren we aangekomen bij ons prachtige hotel. Na een korte rustpauze, zijn we met z’n allen de buurt gaan verkennen. Al snel kwamen we langs prachtige winkels, gebouwen en andere bestemmingen. Na de buurt te hebben verkend, was het tijd om de lekkernijen van Portugal te proeven. In Lissabon zijn de Pastel de Belem, ook wel Pastel de Nata genoemd, enorm bekend. Dus daar wilden we sowieso even langsgaan! Na een zeer actieve eerste dag, was het tijd om onze rust te pakken. De volgende dag besloten we om met z’n allen enkele andere bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn we eerst naar de welbekende Santa Justa – Lift gegaan. Dit was een prachtige belevenis. Hierna zijn we naar de Tore de Belem gegaan, zodat we konden genieten van de prachtige zeekust. Het weer zat ook deze dag zeker mee. Vervolgens zijn we naar een voetbalwedstrijd van Benfica gegaan. Als Mozaik groep waren wij even fanatiek als de Portugese suppoters. Op de laatste dag in Lissabon hebben we de prachtige plaats Sintra bezocht. Op de terugweg naar onze hotel zijn we langs de mooie kust Cascais geweest om nog even te genieten van de laatste zonnestralen. Eenmaal aangekomen in het hotel was het tijd om met de trein naar Porto te vertrekken. De tijd vloog voorbij! Het was ontzettend gezellig, waardoor we niet eens in de gaten hadden dat we in Porto waren aangekomen. Na een goede nachtrust zijn we vroeg opgestaan om de mooie plaatsen in Porto te bezichtigen. Zo zijn we naar de ‘Livrairo Lello’ geweest waar de wereldberoemde J.K. Rowling haar inspiratie opdeed tijdens het schrijven van haar Harry Potter boeken. Na onze bezoek aan de bibliotheek zijn we naar de kerk ‘Torre dos Clerigos’ gegaan waar je een mooie uitzicht had over de stad. Vervolgens zijn we naar de treinstation ‘Sao Bento’ geweest om de mooie architectuur van de treinstation te bekijken. Later op de dag zijn we langs ‘Luis I-Brug’ geweest om de zonsondergang mee te maken. Helaas was het weer tijd om te vertrekken richting Nederland. Gelukkig konden we (heel toevallig Turkije tegen Portugal) nog even genieten van de voetbalwedstrijd Besiktas – Porto. Al met al kunnen we zeggen dat we een ontzettend leuke tijd hebben gehad in Portugal. We waren met een gezellige, enthousiaste groep. Het was een mooie, gezellige, spannende en niet te vergeten een zonnige studiereis! Wij hopen dat iedereen evenveel heeft genoten als wij dat hebben gedaan en zien jullie graag terug op onze volgende reis en activiteiten!!!