• Algemeen

  Over ons

  Studentenvereniging Mozaik

  Studentenvereniging Mozaik, of beter bekend als SV Mozaik is een Turkse studentenvereniging gevestigd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De studentenvereniging is in 1995 opgericht door Nederlandse studenten van Turkse komaf en daarmee de oudste Turkse studentenvereniging van Nederland.

  Door de jaren heen is SV Mozaik uitgegroeid tot een waar begrip op de campus van de EUR. SV Mozaik zet zich in om een platform te vormen voor haar leden. Dit doen we door onderlinge contacten tussen studenten te bevorderen middels activiteiten. De studieperiode hoort meer te zijn dan colleges volgen en tentamens halen. Wij organiseren jaarlijks een breed scala aan activiteiten waar studenten elkaar kunnen leren kennen zoals diners, borrels en studiereizen. Ook zetten wij ons in om een bijdrage te leveren aan de zelfontplooiing van studenten door educatieve activiteiten te organiseren. Vaak wordt dit in samenwerking met onze partners en sponsoren georganiseerd. Wij organiseren bijvoorbeeld lezingen, workshops, inhousedagen en netwerkevents.

  Meer informatie over onze studentenvereniging vind je ook op onze SV mozaik-pagina op Studentenwegwijzer.

 • 1995

  Geschiedenis SV Mozaik

  BeginjarenStudentenvereniging Mozaik Tijdschrift
  De tweede generatie Nederlanders van Turkse afkomst werden steeds meer vertegenwoordigd in het hoger onderwijs. Deze studenten vonden elkaar op de campus van de Erasmus Universiteit. Het begon als kleine hechte groep studenten die tot elkaar waren getrokken door hun gedeelde afkomst, interesse en cultuur. Al snel werd SV Mozaik opgericht onder de voorzitterschap van mw. mr. Müzeyyen Doğaner. Er werden veelal activiteiten georganiseerd die leden en geïnteresseerden bij elkaar moest brengen zoals diners, borrels en studietripjes. Het bleek een succesformule. Het ledenbestand werd groter en groter. SV Mozaik begon haar eigen tijdschrift die in het papieren tijdperk met regelmaat werd uitgebracht.  Er werden jaarlijks lezingen georganiseerd en professoren uitgenodigd die uit Turkije kwamen overvliegen om de leden en geïnteresseerden toe te spreken. Ook begon SV Mozaik jaarlijks dagtrips en studiereizen te organiseren. Met regelmaat werden er studiereizen naar bestemmingen binnen en buiten Europa georganiseerd.

  .

  .

  .

  .

  .

  Studentenvereniging Mozaik crewMeer dan een gezelligheidsvereniging
  Het ledenbestand werd groter en groter. Studenten uit elke uithoek van Nederland wisten SV Mozaik te vinden. Zij studeerden aan verschillende onderwijsinstellingen. Niet alleen studenten van Turkse afkomst, maar van verschillende afkomst werden lid van onze vereniging. Door het contact en interactie die wij hadden met onze leden, zagen wij dat getalenteerde studenten soms hun weg naar het bedrijfsleven niet konden vinden. SV Mozaik voelde zich genoodzaakt om een brug te slaan naar het bedrijfsleven. SV Mozaik vond sponsoren en partners die al te graag met onze leden kennis willen maken. Voorts werden er inhousedagen, borrels, workshops en netwerkevents werden georganiseerd om nog meer bij te kunnen dragen aan de zelfontplooiing van studenten.

 • 20∞

  Vandaag de dag

  Studentenvereniging Mozaik

  SV Mozaik houdt vast aan haar doelstellingen. De studieperiode moet een leuke, gezellige maar vooral een leerzame periode zijn. Anders dan in het papieren tijdperk, communiceren wij primair via social-media met onze leden. Facebook, Instagram en Linkedin worden met regelmaat voorzien van feeds en posts. Met regelmaat worden er gezellige en educatieve activiteiten georganiseerd.

  Het bestuur en de commissies maken alle activiteiten mogelijk. Wil je weten hoe wij zijn georganiseerd? klik hier.

  Benieuwd naar onze activiteiten?
  Kijk dan op onze activiteitenpagina of op onze Facebookpagina of Instagram!